11 maj 2009

Snabb Chili con carne

Här kommer ett recept som Viveca förgyllt sin andra vecka med. Taget från Laga Lätt.

4 portioner

1 gul paprika
1 msk olja till stekning
500g strimlad lövbiff
1 förpackning krossade tomater med chili (370 g)
1 dl vatten
0,5 tsk kakao
1 tsk chilipulver
1 tsk socker (fick inte Viveca....)
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 burk stora vita bönor
0,5 msk smör

Till servering 1,5 dl gräddfil

Gör så här:
1) Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs köttet 2 min i oljan i en gryta på hög värme till fin färg. Tillsätt paprikan.
2) Tillsätt tomater, vattenk, kakao, chilipulver, (socker) och salt. Pressa i vitlöken.
3) Häll av, skölj och tillsätt bönorna. Låt puttra på medelvärme i 7 min.
4) Rör i smör före servering för att runda av smakerna. Servera med gräddfil.

1 kommentar: