23 juni 2009

Mätning månad 2


4 nya veckor har gått och idag var det dags för mätning och vägning igen. Dagens resultat (tidigare två mätningar inom parentes):

Överarm: 33 cm (34,5 cm -37 cm)

Bröst: 107 cm (110 cm - 115 cm)

Midja: 106 (109 cm -118 cm)

Stuss: 117 cm (121 cm - 125,5 cm)

Lår: 62,8 (63,2 cm - 66 cm)

Vad: 40 (42 cm -43 cm)

Vågen visade 96,2 kg och därmed är 11,6 kg avklarade på vår resa. 21 kg återstår och vi ska beta av dem, ett efter ett!

Av de 11,6 försvunna kilona är ca 9 kg fett.och det kan man ju inte vara annat än nöjd med! Än en gång: MYCKET BRA JOBBAT VIVECA!

Nu väntar en veckas jobb i Åhus för Viveca. Det blir en utmaning att hålla bra kost när hon inte själv styr över måltiderna. Möjlighet till träning kommer också att vara begränsad. Målet denna vecka blir därför att hålla ställningarna och att inte gå upp. Lycka till!

22 juni 2009

Premiär!

Igår hade Viveca premiär på sin nya cykel. Det började bra....


Dottern var snabb med kameran...

Sen hörde jag rykten om att hon cyklade ifrån både maken och grannen så det var med viss nervositet jag drog med henne ut i morse...

49 kilometer avverkade vi tillsammans och Viveca fick några bonuskilometrar för att transportera sig till starten hos mig. Och jag kan bara hålla med tidigare utlåtanden bland kommentarerna: hon är en jäkel på att cykla! På den cykeln kommer hon att cykla ifrån sina kilon så det visslar om det.

Och på tal om kilon är det dags för kalipern igen i morgon. Det ska bli spännande!

17 juni 2009

Midsommar

Två dagar till midsommar och det kom ett sms från Viveca:

"Jag tror jag behöver lite hjälp med midsommarmaten. Har du några tips? Hur håller jag mig på rätt väg utan att hålla igen på allt det roliga?"

Och svaret blev:

Sill, gräddfil och gräslök

Grillat, sallad och sås eller ost

Jordgubbar och grädde

Hellre vin än öl och cider.

Så konstigt blev det ju inte. Det är nästan bara potatisen som saknas. Jag tror hon får en bra kväll! Kan hända att kalorierna överskrids men hörrni, det är bara midsommar en gång per år. Dessutom ska jag se till att hon dansar smågrodorna länge och väl. Taskigt att hamna på samma fest som sin komiform-coach....

16 juni 2009


Det här är framhjulet på Vivecas nya blåa fara. Den har hennes man köpt till henne som straff för att JAG VANN STEGTÄVLINGEN ÖVER HONOM MED 17000 STEG!

På midsommardagen blir det premiär. Sen blir det mycket cyklande här framöver. Den 18 juli startar Laholm 6-dagars och då måste hon (vi!) ju vara i form! Men enligt cirkulerande rykten är Viveca en jäkel på att cykla så det ska nog inte bli några problem. Det blir kanske värre för mig...
I övrigt ligger vi lågt med vägningen denna vecka. På tisdag är det åter dags för kalipern. Får se om midsommarmaten sätter käppar i hjulet eller om små grodorna kompenserar för det extra intaget! Stay tuned...


11 juni 2009

Back on track

Kanelbullen gjorde susen! Platån är ett minne blott. Den här veckan rasade Viveca 2.3 kilo och vi är åter på banan. 97,3 kg visar vågen (-10,5 kg) och vi tutar vidare mot nästa mål - nittiostrecket. Dit ska vi ta oss med fortsatt bra mat, och med lite hjälp på traven av tre dagars cyklande i Laholm. Varje dagsetapp är mellan 9 och 14 mil och jag cyklar efter med piskan...

09 juni 2009

Första snedsteget


Måste bekänna något för dig. Idag har jag fuskat för första gången. Jag kom hem till Henriks mamma idag och hon hade helt nybakade bullar klara, med mandelmassa och nötter i. Jag tackade JA till en, Men jag tog bara en jätte liten. Men nu skäms jag. Ajabaja.
// En skamsen Viveca.


Det viktigaste när man råkar trilla dit är att inte känna sig misslyckad. Att inte känna att det är kört. Och att inte tänka "har jag tagit en kan jag lika bra ta en till, för dagen är ändå förstörd".

Det finns ingen viktnedgång som förstörs av ett enda felsteg. Det är när felstegen blir många som det är fara på taket.

Idag är Viveca på banan igen. Fast besluten om att inte "fuska" mer. Men locka inte henne med bullar snälla, de är visst hennes svaghet :)

04 juni 2009

The platå is here...

Hade egentligen tänkt gå över till tvåveckorsvägningar nu men eftersom jag snubblade på Viveca innan mitt pass igår så smög vi in och kollade vågen.

Som befarat har vi nu troligen kommit till en punkt då vikten slutar rasa för en stund. Den berömda platån: 200 gram minus sen förra veckan. Kan hända att det bara är tillfälligt och att det snart börjar röra på sig igen, eller så är det en riktig platå vi nått.

En riktig platå kommer förr eller senare och det har jag tjatat om sen vi startade, bara för att Viveca inte ska bli besviken den dagen den kommer. Men visst är det tråkigt när det stannar av?

Det är då det är lätt att tappa motivationen. Och det är här det gäller att plocka fram pannbenet och tuta på även fast det känns som det inte händer något. För håller man ut ett par veckor som kommer det förr eller senare att lossna igen - förutsatt att man ligger på underskott förståss.

Så nu mina vänner skickar vi all pepp till Viveca så hon kommer ur den eventuella platån. Så att hon inte ger upp och så att hon inte tappar motivationen.

Men det kommer hon inte att göra. För Viveca är envis! Go go go!

01 juni 2009

Nya mål

Eftersom Vivecas första delmål redan uppnåtts fick vi revidera lite. Det här är målen jag mailade henne:

1) Viktmål: under 90 kg per 31/8
2) Löpmål: ta dig springande genom vårruset maj 2010
3) Cykelmål: kävlingetrampen (75 km) den 5/9 under 3 timmar och 15 minuter…

Vivecas svar:

Vad gäller mina mål så ska det bli spännande och utmanande. Ser fram mot den 31/8 och kanske kan mitt totala mål ligga någonstans runt nästa sommar isåfall. Ser även fram mot mina fysiska utmaningar, ska bli kul.

Alltid lika positiv. Så idag kom ett sms där hon berättat om sin premiärrunda på cykeln, i för små skor på en för liten cykel. 55,6 km på två timmar och 15 minuter. Inte illa. Fick genast revidera cykelmålet, annars blir det för lätt:

Nytt cykelmål: Kävlingetrampen på under 3 timmar! Go go go!