26 augusti 2009

Hej alla nytillkomna!


Antar att det trillar in lite nytt folk här nu när Viveca fått en hel artikel i Fitness. Därför tänkte jag berätta lite kort vad vi pysslar med här inne.

Bloggen handlar om Vivecas viktresa. Den startade den 27/4 då vågen stod på närmare 108 kg. Viveca har PCOS som är en hormonrubbning och som yttrar sig i att hon har sämre insulinkänslighet och därmed lättare att gå upp i vikt. Låg insulinkänslighet leder nämligen till ökad produktion av insulin som är ett fettbildande hormon.

Att kontrollera blodsockret och därmed minska insulinpåslaget var därför det naturliga sättet att gå tillväga för att nå en viktminskning. Vi har inte tagit bort kolhydrater helt utan testade att lägga henne på 20 energiprocent kolhydrater. Hon äter inte pasta, ris och bröd men däremot grönsaker, frukt och baljväxter.

På 3,5 månad har Viveca tappat nära 18 kilo. Kläderna har blivit för stora och hennes ringar trillar av. Men vi är inte framme än. Till målvikten återstår 15 kilo och där hoppas vi vara någongång till våren. Följ gärna Vivecas fortsatta resa!

4 kommentarer:

  1. Heja! Det är så kul att läsa om era framsteg, även om jag skulle önska mig mer detaljer... :)

    SvaraRadera
  2. Träningsglädjesara - förstår att du (och säkerligen många fler) vill ha detaljer, men detaljerna skrivs bäst av Viveca själv. Hrrmm, jag filurar vidare. En frågestund kanske skulle vara på sin plats.... //Anna

    SvaraRadera
  3. Ja, just det Viveca! ;O)

    Du får allt fatta pennan (eller tangenterna!)...

    Fru Nabo.

    SvaraRadera